-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10311 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

سؤال مي كنند چرا شراب حرام است؟ آيا اگر به اندازه كمي خورده شود كه مستي نيآورد، باز حرام است؟ اگر شراب براي درمان بعضي بيماريها مفيد باشد، باز حرام است؟

آن چه در اسلام حلال يا حرام شده، علّت و ملاكي داشته است؛ يا داراي نفعي بوده و يا داراي ضرر براي فرد يا جامعه. قرآن مي فرمايد: يحلّ لهم الطّيّبات و يحرّم عليهم الخبائث و يضع عنهم اصرهم و الاغلال التي كانت عليهم؛(1) خداوند طيبات را حلال كرده و خبائث و چيزهاي پليد را حرام كرده است.

حرام، رِجْس و پليد معرفي شده است: انّما الخمر و الميسر و الانصاب و الازلام رجس من عمل الشيطان فاجتنبوه؛(2) خمر و قمار و... پليد و از كارهاي شيطان است. پس از آن دوري كنيد.

بدون شك مشروبات الكي براي روح و جسم انسان ضرر دارد. در جامعهاي كه شرابخواري رواج داشته باشد، بقيه مفاسد رواج پيدا خواهد كرد، و جامعه مرده و غير متحرك خواهد شد. لذا پيامبر(ص) شراب را كليد بقيه گناهان معرفي كرده و فرموده است: اجتنبواالخمر فانّها مفتاح كلّ شرّ؛ از شراب دوري كنيد، زيرا كليد هر بدي است.(3)

پيامبر(ص) فرمود: خدا لعنت كند شراب را و كسي كه آن را درست مي كند و آن كس كه براي تهيه شراب درخت مي كارد. خداوند لعنت كند شرابخوار و كسي كه شراب را پخش مي كند و فروشنده و خريدار و خورنده پول شراب و كسي كه شراب را از اين شهر به آن شهر حمل مي كند.(4)

پيامبر(ص) فرمود: هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، نبايد بر سر سفرهاي كه شراب در آن خورده مي شود بنشيند.(5)

باز فرمود: الخمر أمّ الفواحش و اكبر الكبائر؛ شراب ريشه بديها و از گناهان كبيره است.(6)

بنابراين نوشيدن شراب چه كم و چه زياد حرام قطعي است و براي انسان آثار مرگباري دارد و اسلام آن را حرام كرده است و به هيچ وجه نوشيدن آن جائز نيست. اگر درمان بيماري منحصراً به واسطه شراب برطرف شود، اشكالي ندارد و اگر داروي جايگزيني باشد، نوشيدن شراب حرام است.

پي نوشتها:

1. اعراف (7) آيه 157.

2. مائده (5) آيه 90.

3. صادق احسان بخش، آثار الصادقين، ج 5، به نقل از نهج الفصاحة، ص 12.

4. همان، به نقل از بحار، ج 100، ص 44.

5. همان، به نقل از فروع كافي، ج 6، ص 268.

6. همان، به نقل از كنز العمال، ج 5، ص 349.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.